Webwinkel-Keurmerken.nl
Kies het juiste webwinkel keurmerk voor jouw webwinkel
Menu

Webshop keurmerk

Het webshop keurmerk is van de onafhankelijke stichting webshop keurmerk. Het keurmerk is ontstaan uit de beëindiging van het

webtrader-logo van de consumentenbond. Veel webshops zijn toen overgestapt naar het webshop keurmerk. Met 4700 webshops claimen ze het grootste erkende keurmerk te zijn in Nederland. Inmiddels timmeren ze ook internationaal aan de weg en zijn ze aangesloten bij EMOTA.

Algemene voorwaarden
Het keurmerk heeft banden met de consumentenbond en heeft afspraken gemaakt rondom de algemene voorwaarden, dit kan een voordeel zijn. Een klein nadeel hiervan is dat je als webwinkel niet vrij bent om eigen algemene voorwaarden te hanteren.

Klantbeoordelingen
Begin 2016 sloot het Webshop Keurmerk een samenwerking met Kiyoh op het gebied van klantbeoordelingen. Je kunt met dit pakket 100 klanten per jaar uitnodigen, meer uitnodigingen zijn beschikbaar voor 15,90 per maand extra. Je leest hier meer over op ons blog.

Kosten
Het keurmerk kost 195 euro per jaar (exclusief 21% BTW). De kosten zijn dus niet afhankelijk van bijvoorbeeld de omzet. Er worden verder ook geen certificering kosten gerekend. Voor dit bedrag kan een bedrijf vijf webwinkels aanmelden.

Controle + diensten
Voor consumenten bieden ze een geschillencommissie om mogelijke problemen met een webshop op te lossen, wel betaal je als webwinkelier een bijdrage per geschil mocht het geschil beslecht worden in voordeel van de consument. Deze bijdrage is op het moment van schrijven 227,50 (200 euro per geschil + 27,50 voor vergoeding klachtengeld van de consument). Samengevat garandeert webshop keurmerk dat een webwinkel voldoet aan hun keurmerk-code, Europese en Nederlands wet- en regelgeving.

4 gedachten over “Webshop keurmerk

  • Dit bedrijf belooft van alles maar komt daad werkelijk niets na. klachten afhandeling hebben ze nog nooit van gehoord. Levertijden die totaal niet overeen komen met wat z e op de site zetten. incomplete bestellingen waarvan achteraf blijkt dat ze hier van al op de hoogte aren voordat ze leverden. kortom een schande voor jullie keurmerk.

  • Wat moet ik doen? W at ik ook geprobeerd heb: ze blijven berichten sturen over vrouwen van alle leeftijden,die interesse in. Mij zouden hebben. Ik ben 85 Jaar!
    De club heet infopassie, is gevestigd in Engeland, het e mail adres daar geeft geen toegang, maar ze vermelden wel op hun berichten de naam van Uw organisatie.
    Ze noemen mij WAIBEL? Sta me bij!

  • Nou heb bij drone centraal in rijswijk een drone gekocht heb jullie logo gezien dus denk je dat zit goed nou nee zij hebben op hun site staan prijs garantie nou echt niet ik betaal voor een drone 100.00 euro en kom thuis en wat verbaast mij de drone is bij drone kopen. Compleet 26 euro goed koper .dus uit gaan van prijs garantie nee daar doen ze niks aan heb contact gezocht en ze zijden nou nee doen niks mee vind dat jullie logo teniet gedaan wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *