Webwinkel-Keurmerken.nl
Kies het juiste webwinkel keurmerk voor jouw webwinkel
Menu

Verschuiving in top 3 webwinkel keurmerken

We hebben vandaag het overzicht van keurmerken aangepast. We zien daarbij een interessante verschuiving in de top 3.

De laatste jaren stond het Thuiswinkel Waarborg stabiel op een tweede plek. Een interessante ontwikkeling is dat het WebwinkelKeur nu een deze tweede plaatst over neemt (gebaseerd op aantal aangesloten webwinkels). Het verschil in ledenaantal is met enkele tientallen niet groot, maar bevestigd wel een trend.

Top 3 van webwinkel keurmerken in Nederland

Top 3 van webwinkel keurmerken in Nederland

Het WebwinkelKeur is al enige jaren bezig aan een opmars. Het keurmerk richt zich daarbij vooral om het midden tot klein bedrijf. Een belangrijk verschil met het Thuiswinkel Waarborg is het tarief dat start bij 84,- per jaar, dit terwijl dit startbedrag bij het Thuiswinkel Waarborg met circa 615,- per jaar toch fors hoger ligt. Hiernaast biedt het WebwinkelKeur ook belangrijke aanvullende diensten zoals een complete klantbeoordelingen tool.

Het Thuiswinkel Waarborg lijkt het dan ook moeilijk te hebben om kleinere webwinkels aan haar te binden. Deze groep webwinkels ziet minder het belang van diensten als belangenbehartiging op nationaal en Europees niveau en heeft ook minder aan borrels en events.

Het Thuiswinkel Waarborg is nog wel steeds de grootste partij wanneer je kijkt naar de Twinkle top 100 met grootste webwinkels in Nederland.

Neem voor een overzicht van actuele ledenaantallen van keurmerken een kijkje op ons overzicht met webwinkel keurmerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *