Webwinkel-Keurmerken.nl
Kies het juiste webwinkel keurmerk voor jouw webwinkel
Menu

Thuiswinkel Waarborg

 

Introductie Thuiswinkel Waarborg
Thuiswinkel WaarborgNiet de grootste, wel de bekendste. Veel grote webwinkels zijn aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg. Daarmee is de organisatie maar dan een keurmerk, maar ook een belangenbehartiger.
 De vraag is echter of je als MKB webwinkel hierbij waar voor je geld krijgt. Lidmaatschap is mogelijk van 615 per jaar (combinatie van contributie, certificering + inschrijfkosten), heb je een jaaromzet dit hoger ligt dan €50.000 dan stijgt echter de contributie, menig webwinkel zal dus meer betalen. Hiermee is het Thuiswinkel Waarborg een goede partij, echter wel erg duur. 

Belangenbehartiger
Het Thuiswinkel Waarborg is (één van) de bekendste Nederlandse keurmerken. Het keurmerk is afkomstig van Thuiswinkel.org welke de belangen behartigd van webwinkeliers. Hoewel het keurmerk als erg vertrouwd wordt gezien en geldt als het keurmerk met het meeste aanzien. De vereniging is echter meer dan alleen een keurmerk, het zorgt ook voor belangenbehartiging voor de branche. Dit is dan ook een voorname reden dat grote partijen als Bol en Wehkamp dit keurmerk voeren. Tevens zijn er regelmatig borrels en events welke gebruikt kunnen worden voor netwerken.

Kosten
Er is er ook veel commentaar op de vereniging. De kosten voor lidmaatschap zijn (erg) hoog en daarmee is toegang voor kleinere winkeliers een stuk moeilijker, als kleine webwinkelier zul je namelijk minder merken van de belangenbehartiging en zijn de borrels ook minder waardevol. De kosten voor lidmaatschap worden berekend op basis van omzet, deze kosten variëren op het moment van schrijven tussen de €150,- en €29.000. Daar bovenop komen nog de inschrijfkosten en certificeringskosten.

  • Inschrijfkosten €75
  • Certificeringkosten €390

De totale kosten voor lidmaatschap komen hierbij voor een lid tot €50.000 omzet (geen winst!) op €615 euro, tot €100.000 omzet betaald u €965,- . De exacte kosten voor elke stap zijn te vinden op de site van Thuiswinkel.org .

Onafhankelijkheid?
Een ander commentaar van mensen is de onafhankelijkheid van het keurmerk. Zo zitten in het bestuur van Thuiswinkel.org directieleden van Wehkamp, Bol en andere webwinkels. Dit komt de onafhankelijkheid niet ten goede volgens sommige mensen.

Voor grotere webwinkels
Desondanks deze hoge kosten is het toch een keurmerk met een goede bekendheid. Op het moment van schrijven zijn er bijna 2200 webwinkels aangesloten. Gezien de kosten raden we het keurmerk vooral aan voor grotere webwinkels welke ook gebruik maken van de events en andere voordelen die de vereniging biedt.

Een gedachte over “Thuiswinkel Waarborg

  • Zelf vind ik dit keurmerk ook veel te duur! Met onze webwinkel maken we grote omzetten, maar omzet is natuurlijk nog geen winst.

    Op basis van omzet kosten berekenen vind ik dan ook erg raar. Voor sommige producten is namelijk erg veel omzet nodig, terwijl op andere productgroepen de marge gewoon goed is.

    Dit is dan ook de reden dat we zelf momenteel nog een andere keurmerk aan het zoeken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *