Webwinkel-Keurmerken.nl
Kies het juiste webwinkel keurmerk voor jouw webwinkel
Menu

Safe2Shop

Safe2Shop is een webwinkel  “keurmerk” dat beheerd wordt door Ekkelenkamp websolutions. We zetten “keurmerk” tussen aanhalingstekens omdat deze destijds is opgezet als alternatief voor keurmerken. Ekkelenkamp websolutions is een onderneming die zich specialiseert in het bouwen van webshops. Sinds 2006 zijn ze ook

verantwoordelijk voor het webwinkel keurmerk safe2shop. Helaas zal het Safe2Shop vanaf 2015 verdwijnen en is daarom aanmelden niet langer mogelijk.

Een webwinkel wordt beoordeeld op diverse punten waarna het een sterrenbeoordeling krijgt. Deze innovatieve manier van werken is erg mooi, het nadeel is echter dat ook webwinkels die niet aan de eisen voldoen met minder sterren “goedgekeurd” worden. Tevens heeft het keurmerk ook een klantervaringen systeem. Hiermee is Safe2Shop een erg mooi alternatief, maar lijkt het ledenaantal en de bekendheid de laatste jaren af te nemen.

Safe2shop controleert webwinkels op de volgende punten: algemene punten, informatievoorziening, klantenservice, voorwaarden & privacy en gegevensbeveiliging. Webwinkels zijn verplicht de klantgegevens te versleutelen door middel van een SSL verbinding. Daarnaast bieden ze voor webwinkeliers templates voor de klantenservice, algemene voorwaarden en privacy policy.

Safe2shop biedt ook de mogelijkheid voor klanten om ervaringen te delen over de webwinkel. Ervaringen worden hierbij gekoppeld aan het klant- of ordernummer. Daarnaast worden ervaringen pas naar twee dagen op de website geplaatst om de webwinkelier de mogelijkheid te geven om het geschil op te lossen.

De kosten voor het keurmerk bedragen €59,00 (exclusief BTW) per jaar. Bij safe2shop zijn in totaal 300 webwinkels aangesloten. Er is geen geschillencommissie, wel kunnen consumenten een klacht indienen over een aangesloten webwinkel. Safe2shop zal dan proberen de klacht op te lossen met de webwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *