Webwinkel-Keurmerken.nl
Kies het juiste webwinkel keurmerk voor jouw webwinkel
Menu
8 september 2016

Kosten Webshop Keurmerken

De kosten van webshop keurmerken verschillen nogal. Zo is het WebwinkelKeur al beschikbaar voor €107,40 per jaar, terwijl het Thuiswinkel Waarborg meer dan €615,- per jaar kost.

Waardoor ontstaan grote prijsverschillen bij Webshop Keurmerken?

Je vraag je wellicht af waardoor prijsverschillen ontstaan bij webshop keurmerken. De verklaring ligt hierbij primair in schaalomvang en manier van werken. Zo is Thuiswinkel van oudsher gericht op de grotere webwinkels waaronder Bol.com, Wehkamp & Coolblue. Dit type bedrijven stelt andere eisen aan een belangenvereniging dan kleinere webwinkels. Zo biedt Thuiswinkel netwerkborrels en behartigd het de belangen middels diverse commissies waaronder op het gebied van consumentenrecht, privacy, betalingsverkeer, veiligheid, logistiek en duurzaamheid.

Een partij als WebwinkelKeur is hierbij bijvoorbeeld weer primair gericht op het MKB. Hierbij past een platte jonge organisatie met lagere tarieven. Hierbij heeft WebwinkelKeur de pakketen wel modulair opgebouwd en beginnen de prijzen bij €7,- per maand, maar is er ook een duurder pakket voor €12,- per maand met mogelijkheden voor klantbeoordelingen.

Een overzicht van de belangrijkste keurmerken met mogelijkheden en kosten? Bekijk daarvoor ons complete webwinkel keurmerk overzicht.

Kwaliteit van screening

Bij een groot prijsverschil zou je ook een groot verschil in de kwaliteit van de screening verwachten. Wij hebben echter geen grote verschillen geconstateerd in de punten waarop de keurmerken controleren. Wel heeft Thuiswinkel.org als enige een financiële screening van de jaarcijfers, dit kan als een voordeel gezien worden voor de consument. Als webwinkel kan dit ook als nadeling ervaren worden, doordat je hiermee potentieel concurrentie gevoelige informatie deelt.

Is duurder beter?

Duurder is niet per definitie beter. Bepaal dus voor jezelf welke partij het beste bij jou past. Kijk daarbij naar welke diensten je belangrijk vindt bij een keurmerk en welke minder. Op die manier pas je een organisatie die bij jou past al webwinkelier.